Over

Hee daar! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog 🙂

Op deze pagina vertel ik iets meer over mijzelf, waarom ik deze blog begonnen ben en wat mijn doelstellingen zijn.

Nou ik ben Leoni. Op dit moment nog 27 jaar en woon nu in Breda (dit wisselt nogal vaak). In 2014 ging ik voor het eerst op reis en kreeg de smaak toen te pakken. Nu probeer ik ieder jaar wel een reis te maken. De laatste tijd is duurzaamheid en het milieu vaak in het nieuws. Heel goed natuurlijk, want we hebben te lang de koppen in het zand gestoken. Reizen is over het algemeen een vervuilende activiteit, maar het is zeker te begrijpen dat veel mensen hier graag mee door gaan (ik ook).

Om dat iets te compenseren zijn er veel opties mogelijk. Nu ben ik zelf zeker niet het beste paard van stal. Verre van! Ik ben pas net begonnen met kleine dingen veranderen om de wereld een heel ietsiepietsie te verbeteren. Nu ben ik dus absoluut geen geitenwollensokken type en juist daarom ben ik met deze blog begonnen. Ik wil namelijk tips geven en hiermee de ‘normale’ backpacker helpen om iets duurzamer ten werk te gaan. Niet meteen rigoureus veranderen dus, maar ik ben van mening dat als iedereen telkens een paar kleine stapjes doet, dat je dan al iets bereikt. Misschien niet heel veel, maar deze kleine stapjes kunnen ook groter worden. Ik wil lezers informeren hoe ze dit moeten aanpakken en welke opties er zijn.

Bijvoorbeeld op het gebied van duurzamer reizen, maar ook qua ‘betere’reisbenodigdheden. Ook zal ik projecten gaan bezoeken die iets goeds doen voor de wereld en hier meer over vertellen.

Ik heb zelf al wat ervaring met bloggen, want beheer ook een andere blog. Belost.nl, deze blog gaat voornamelijk over reistips en leuke bezienswaardigheden. Nu miste ik een plek om meer artikelen te schrijven over duurzaamheid. Bij andere reisblogs zag ik dat deze onderdeel waren van een groter geheel, maar dat vind ik niet zo passend. Daarom kies ik ervoor om beide te splitsen. Twee sites dus van dezelfde persoon, maar wel met twee totaal verschillende invalshoeken.

The green backpack